Blog

3 redenen om voor ForTuss hoestsiroop te kiezen

Het is een klassiek winterkwaaltje, maar hoesten kan uitermate vervelend zijn. Grote kans dus dat je bij het voelen van een vervelende kriebel naar de hoestdrank in het badkamerkastje grijpt. Maar is iedere hoestdrank wel even gezond en effectief? En waarom zou je voor ForTuss kiezen?

 

Wat maakt ForTuss zo uniek ten opzichte van andere hoestdrankjes?

 

Doorgaans kun je hoestsiroop opdelen in 3 categorieën:

 

  • Hoestremmers
  • Slijmoplossende hoestdrankjes
  • Hoestsiroop met codeïne

 

Hoestremmers

 

De naam zegt het natuurlijk al: hoestremmende drankjes onderdrukken de hoestreflex. En wanneer je als arme drommel te kampen hebt met een reutelende rochel of bulderende blafhoest, klinkt zoiets als muziek in de oren.

Toch is de realiteit vaak een stuk minder rooskleurig dan de verpakking laat vermoeden. De werking van hoestremmers is in veel gevallen namelijk niet of onvoldoende bewezen.

Bovendien kunnen ze problemen opleveren wanneer je last hebt van slijmhoest: het onderdrukken van de hoest zorgt er namelijk voor dat slijm zich in de luchtwegen blijft ophopen.

 

Slijmoplossende hoestdrankjes

 

Dit soort hoestsiroop maakt het slijm in de keel vloeibaarder zodat het makkelijker loskomt en oplost. Helaas valt ook hier in wetenschappelijke kring weinig bewijs te vinden voor de werkzaamheid ervan.

Wanneer slijmoplossers worden gecombineerd met hoestremmers, kunnen ze zelfs gevaarlijk zijn. Om die reden worden slijmoplossers afgeraden zonder opvolging door een arts.

 

Hoestsiroop met codeïne

 

Hoestdranken die wél een bewezen werking hebben bevatten vaak schadelijke of verdovende stoffen, zoals codeïne. Die stof onderdrukt de hoestreflex, maar werkt op het ademhalingscentrum, waardoor problemen met de ademhaling nooit veraf zijn. Om die reden is codeïne enkel op voorschrift te verkrijgen en zal de arts het alleen voorschrijven wanneer het echt nodig is.

 

ForTuss

 

ForTuss hoestsiroop onderscheidt zich op 3 manieren:

  1. Het bevat geen chemicaliën of bewaarmiddelen
  2. Het is geschikt voor jonge kinderen
  3. Het behandelt zowel droge hoest als slijmhoest of productieve hoest

 

Dit hoestsiroop valt dan ook niet op te delen in bovenstaande categorieën: ForTuss bevat zowel slijmoplossende als hoestremmende eigenschappen, zonder daarvoor zware chemicaliën in te zetten.

Dat maakt het drankje bijzonder geschikt voor het behandelen van hoestklachten bij kinderen: hoestsiropen op basis van codeïne, folcodine, dextromethorfan, pentoxyverine worden afgeraden door het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten bij kinderen jonger dan zes jaar.

De strategie van reguliere hoestdrankjes met agressieve hoestdempende ingrediënten met opioïdeachtige werking zoals bovengenoemde stoffen kun je vergelijken met kanonschieten op een mug.

ForTuss gaat echter voor een veel zachtere maar effectieve aanpak: na inname vormt het siroopje onmiddellijk een beschermende laag over de luchtwegen, wat zorgt voor minder irritatie en een betere hydratatie van de luchtwegen. Om dit heilzaam effect te bewerkstelligen, combineert het drankje een heleboel bacterie-onderdrukkende en verzachtende eigenschappen van natuurlijke extracten:

 

  • MANUKAHONING

Een hoogkwalitatieve honing uit Nieuw-Zeeland. De manukabloem staat gekend om haar talrijke heilzame en pijnstillende eigenschappen— met name in de luchtwegen.

 

  • BIOLOGISCHE POLYFLORALE HONING

Dit ingrediënt draagt bij tot de verzachtende werking van ForTuss.

 

  • EXTRACT VAN GOMPLANT

Dit plantenextract heeft een balsemiek effect: het ingrediënt draagt ertoe bij dat er een beschermend laagje over je luchtwegen wordt gevormd.

 

  • EXTRACT VAN WEEGBREE

Ook dit ingrediënt heeft een verzachtend effect.

 

  • EXTRACT VAN KERRIEPLANT

Kerrieplantextract helpt een laagje te vormen over je slijmvlies en het slijm vloeibaarder maken.

 

  • ETHERISCHE OLIEËN VAN CITRUSVRUCHTEN EN MIRTE

Deze nauwkeurig samengestelde olieblend combineert het beste van alle werelden: citroenolie heeft een beschermend effect op het slijmvlies, sinaasappelolie heeft een pijnstillend effect en mirte draagt tenslotte bij tot het balsemiek effect van ForTuss.

 

Hoe gebruik je ForTuss?

 

ForTuss kan worden gebruikt door zowel volwassen als kinderen vanaf één jaar.

Kinderen van één tot zes jaar mogen 2 tot 4 keer per dag een dosis van 5 ml innemen. Vanaf zes jaar mag je 2 tot 4 keer per dag een dosis van 10 ml innemen.

Op elk moment kan het gebruik van ForTuss worden stopgezet. Ook voor dit hoestsiroop geldt: schudden voor gebruik. 

Gebruik het hoestsiroop altijd precies zoals beschreven in de bijsluiter.

 

Conclusie

 

Wat dit hoestdrankje onderscheidt van andere hoestdrankjes is dat het welgeteld 0 schadelijke stoffen bevat— geen bewaarmiddelen of chemicaliën te bespeuren. Dat maakt het ook een uitstekend drankje om toe te dienen aan jonge kinderen die kampen met vervelende hoestklachten.

Tenslotte is ForTuss ook lief voor je portemonnee: voortaan heb je slechts 1 drankje nodig voor zowel droge hoest als slijmhoest. Kortom: dit drankje valt niet meer weg te denken uit je apothekerskist.

 

ForTuss is verkrijgbaar zonder voorschrift. Vraag ernaar bij je apotheker.

Vragen? Neem contact op met je arts.

Deel dit blogbericht

Hoe wenst u [] aan te kopen?

Koop bij de apotheek of Koop online